Bogen om “Jyde-Simon”

”Bogen omhandler Jyde Simons liv fra han var 6 år gammel, hvor han kom ud for at tjene, for at passe geder, til en årsløn på 35 Kr. og et par spidsnæsede træsko, træskoen fik Jyde Simon, men de 35 Kr. fik faderen.

Da han blev voksen, kom han i lære som jernbanemand, der var kun 2 steder i Danmark, hvor man uddannede jernbanemænd, det var enten i Korsør eller Nykøbing Falster, han fik læreplads i Nykøbing Falster, da der på daværende tidspunkt var en der hed Simonsen til efternavn, fik han tilnavnet ”Jyde Simon”, det har hængt ved ham lige siden.

Bogen fortæller også om alle de mennesker han mødte nede ved åen, om de gode oplevelser Lystfiskeriet havde, Jyde Simon købte ikke bare fiskegrejet eller udstyret til at binde fluer med, han gik ned til produkthandleren og købte nogle stumper og lavede selv til det færdige produkt.

Den fortæller også om den største tragedie i hans liv, da en sommer i 1959 åen tog han søn Bent, han legede nede ved åen, som var oversvømmet, på grund af et tordenskyld, drengen faldt i åen og blev først fundet dagen efter, desværre ikke i live, det tog meget hårdt både på Jyde Simon og hans kone, men som Jyde Simon sagde, livet skulle jo gå videre.

Den omhandler også alle hans design af fluer og hvorfor han lavede nogle af dem, som han gjorde, der er lidt over 900 fluemønstre af Jyde Simons egen design.

Under optagelserne til en film som DR-DERUDE var ved at lave, fik Jyde Simon en hjerneblødning og 13 dage efter døde han den 13.09.94, der var optagelser nok til at lave filmen færdig, som blev vist i TV den 13.07.95.

Til sidst er der nogle udtagelser om Jyde Simons liv af andre.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *