Premieren 2023

Premieren blev et tilløbsstykke af de helt store, dels fordi at det foregik på en søndag i år og dels fordi at det var fantastisk dejligt vejr og gode vandforhold i åerne.

På forhånd var vi spændte på hvordan det ville gå med kvoten på de store laks, hvor der jo i Kongeåen var 23 laks til rådighed. Det skulle vise sig at det som de sidste par år gik alt for stærkt.

Allerede tidligt fra morgenstunden var de fleste P-pladser fyldte og det var tydeligt at rigtig mange havde valgt at tage chancen i Kongeåen. Der gik da heller ikke lang tid før de første beretninger indløb med flotte laks mellem 90 og 100 cm.

En af vores trofaste vandpleje hjælpere fik denne flotte laks, hans første i Kongeåen på 103 cm og 10,8 kg på flue.


Da vi mødtes ved Klynkebo for at få pølser og en enkelt øl til middag, var der allerede indrapporteret 11 store laks fra Kongeåen og 3 store laks fra Sneum å.

Det var dejligt at se så mange mennesker på pladsen ved Klynkebo, og det var hårdt arbejde at holde pølser klar til de mange sultne lystfiskere.

Der var mange laks der var klar til at blive vist frem og taget billeder af, og historien om de forskellige fangster blev genfortalt mange gange.


Ved 15 tiden om eftermiddagen kom meldingen at nu var Kongeåen lukket for hjemtagelse af laks over 73 cm.
Hele 23 stk. var på dette tidspunkt indrapporteret og det stod klart at det tal kunne ville vokse med tiden.

Ved slutningen af dagen var der hjemtaget 30 laks over 73 cm i Kongeåen og 5 laks over 73 cm i Sneum å

Vi kan håbe på at bestandsanalysen der skal være i Kongeåen senere i år vil vise at der er grundlag for at forhøje kvoten til næste sæson.

Se herunder for flere billeder fra den fantastiske premieredag.

Knæk og bræk.